Nyheter


21.03.2017

OPTIFUEL CHALLENGE 2017: HVEM GÅR VIDERE TIL FINALEN?

Renault Trucks organiserer nå fjerde utgave av Optifuel Challenge, en konkurranse i økonomisk kjøring.

Den fjerde utgaven av Optifuel Challenge, en konkurranse i økonomisk og miljøvennlig kjøring som organiseres av Renault Trucks, har startet. I alt deltar over 2 500 sjåfører i sine respektive land. De kjører 13 liters Renault Trucks T Optifuel-lastebiler. Den beste sjåføren i hvert land, det vil si den som kan vise til lavest drivstofforbruk uten at det går ut over rutehastigheten, kvalifiserer seg til den store internasjonale finalen som vil finne sted høsten 2017.

Lastebilen er selvfølgelig et helt vesentlig element når det gjelder reduksjon av forbruket, men det er også sjåføren, og det er Renault Trucks' Optifuel Challenge et bevis på. Denne internasjonale konkurransen i rasjonell kjøring, som har blitt avholdt annethvert år siden 2012, kårer den beste sjåføren når det gjelder kjøreøkonomi. Over 2 500 sjåfører fra 30 forskjellige land vil delta i denne konkurransen, bak rattet på sine Renault Trucks T. Et følge på ti Renault Trucks T480 Optifuel-lastebiler vil altså bli å se på veiene i Europa fra og med april 2017.

Disse lastebilene drar nytte av de aller siste innovasjonene for reduksjon av drivstofforbruket. De er utstyrt med aerodynamiske elementer som takdeflektorer, sidedeflektorer, samt sideskjørt og sideskjørtforlengelser. De har 13 liters Euro 6 Step C-motorer med common rail-innsprøytingssystem og nøytralisert power-modus, eco cruise-funksjon med kontrollert Optiroll-frihjulsmodus, en utkoblingsbar luftkompressor, en variabel servopumpe og automatisk motorstoppfunksjon. Disse lastebilene av siste generasjon er også utstyrt med den prediktive hastighetsregulatoren Optivision som er koplet til en GPS, og som gjør det mulig å tilpasse girskiftet, akselereringen og bilens hastighet til veiens relieff. Alt dette er utstyr som bedrer lønnsomheten.

Etter en serie med kvalifikasjoner, vil de beste sjåførene møte hverandre i nasjonale finaler. Den beste sjåføren i hvert land vil bli sendt til den internasjonale finalen for Optifuel Challenge, som vil bli avholdt i oktober 2017. Fra og med april 2017: Første runder Hvert land som deltar i Optifuel Challenge organiserer de første rundene i konkurransen.

Oktober 2017: Den internasjonale finalen

Den beste sjåføren fra hver av de 30 landene deltar i den store internasjonale finalen som blir avholdt i oktober 2017. Finalen vil bli organisert i to omganger: Først må deltakerne svare på spørsmål i en quiz som har som mål å teste deres kunnskaper om økonomisk kjøring. Deretter skal de kjøre en rute på ca. 40 minutter med en Renault Trucks T Optifuel. Vinneren er den som kan vise til lavest drivstofforbruk uten at det går ut over rutehastigheten.

Følgende 30 land er med i konkurransen:

Algerie, Belgia, Bulgaria, Chile, Estland, Frankrike, Finland, Israel, Italia, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Marokko, Norge, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Tsjekkia, Tunisia, Tyskland, Ukraina, Ungarn.