Nyheter


 

23.02.2018

RENAULT TRUCKS LANSERER EN MOBIL VERSJON AV OPTIFLEET

Optifleet, som er Renault Trucks’ programvare for flåtestyring, er nå tilgjengelig i en mobil utgave. Bileiere kan nå få tilgang til informasjon i sanntid om flåten sin, uavhengig av hvor de befinner seg.

Renault Trucks lanserer nå sin applikasjon for Optifleet, den mobile varianten av flåtestyringsverktøyet. Funksjonene i Optifleet kan nå benyttes direkte på mobiltelefoner eller nettbrett, og brukeren får muligheten til å spore flåten sin og respondere raskt i forhold til uventede hendelser, selv om han eller hun ikke befinner seg bak kontorpulten.

Det forenklede grensesnittet i Optifleet applikasjonen, setter bileieren i stand til å få oversikt over kjøretøyene i flåten og sømløst tilordne nye oppdrag (My Fleet Now), eller spore og vurdere individuelle kjøremønstre samt sjåførenes bruk av bilene (Ecoscore). Det finnes tre moduler som vil hjelpe transportører å optimalisere sjåføratferd, styre flåter effektivt og kontrollere driftskostnader:

-       ’Check’ modulen viser teknisk informasjon om kjøretøyet, noe som er spesielt nyttig når det gjelder å redusere drivstofforbruk og senke CO2 utslipp. Denne modulen inkluderer ’Ecoscore’ funksjonen, som innhenter og analyserer kjøremønstre samtidig som drivstoffbesparende tiltak identifiseres.

-       ’Map’ modulen viser kjøretøyets geografiske posisjon i sanntid, analyserer rutevalg og optimaliserer tidsbruk opp mot tilbakelagt distanse.

-       ’Drive’ modulen gir informasjon om kjøretider og gir bileier tilgang til data fra sjåførkort og ferdskrivere.

Med den nye Optifleet applikasjonen for mobile enheter, videreutvikler Renault Trucks løsningene sine for støttesystemer til transportører som fokuserer på overvåkning og reduksjon av drivstofforbruk og CO2 utslipp. Takket være et system for flåtestyring som opererer i sanntid, kan transportører respondere langt raskere og øke inntjeningen sin, samtidig som man bedrer sin egen kundetilfredshet. I praksis, vil Optifleet kunne generere besparelser på inntil kr. 50000,- per år, pr. kjøretøy.

Optifleet applikasjonen er nå tilgjengelig for nedlasting på AppStore og i Google Play. Bruk av applikasjonen forutsetter abonnement på Optifleet tjenestene.

Renault Trucks leverer moderne og pålitelige transportløsninger for kunder på over 100 markeder, og tilbyr et komplett utvalg av biler som dekker de fleste behov, fra mindre varebiler til tunge lastebiler. Renault Trucks har over 32 autoriserte verksteder i Norge og totalt ca. 1.100 autoriserte servicepunkter i Europa. Renault Trucks lastebiler produseres ved fabrikkene til Volvo Group i Lyon, Limoges, Bourg-en-Bresse og Blainville i Frankrike. I 2018 selger Renault Trucks ca. 50.000 varebiler og lastebiler på verdensbasis. Renault Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester.

Mer informasjon : www.renault-trucks.com/press

Viggo Noreng viggo.noreng@renault-trucks.com eller mobil: +47 48284705