Nyheter


 

11.07.2018

RENAULT TRUCKS PRESENTERER Z.E SERIEN EKSKLUSIVT PÅ IAA

Renault Trucks presenterer den nye helelektriske Z.E-serien sin eksklusivt på den kommende IAA messen i Hannover. Messen går av stabelen i perioden 20. til 27 september 2018. På sin 1700 m2 store stand, vil den franske lastebilprodusenten også vise kjøretøy fra sin Euro 6 serie, sammen med de siste nyhetene på forsknings- og utviklingsfronten.

Renault Trucks vil stille ut syv kjøretøy (Hall 17 Stand 21) på den 67. IAA messen, som foregår mellom 20. og 27. September i Hannover, Tyskland.

Den franske lastebilprodusentens hovedfokus kommer til å være på elektromobilitet, og Renault Trucks kommer på sin stand til å presentere kjøretøy fra sin Z.E serie. Renault Trucks er blant pionerene innenfor elektromobilitet, og har nylig annonsert lanseringen av sin andre generasjon av helelektriske kjøretøy for urban distribusjon. Disse kjøretøyene vil de besøkende på 2018-årgangen av IAA kunne ta eksklusivt i øyesyn på Renault Trucks sin stand, hvor de viser frem Master Z.E og D Wide Z.E med renovasjonspåbygg.

Selv om Renault Trucks lenge har ansett elektrisk drift for å være svaret på utfordringene med luftkvalitet og støy i bysentra, er den franske lastebilprodusenten allikevel overbevist om at diesel kommer til å være det dominerende drivstoffet når det kommer til langtransport i mange år enda. Dette er også grunnen til at Renault Trucks fortsetter sitt utviklingsarbeid innenfor effektivisering av dieselkjøretøy, og kommer til å avsløre detaljer fra sitt FALCON (Flexible & Aerodynamic Truck for Low CONsumption) prosjekt på IAA.

Racing entusiaster kommer også til å bli begeistret over å få se den aller siste spesialserien til Renault Trucks på standen, nemlig T High Renault Sport Racing som er planlagt lansert i september 2019. Spesialserien er begrenset til 100 enheter, og med sitt racing pregede utseende er T High Renault Sport Racing lakkert i Sirius gul – den ikoniske lakkfargen til Renault Sport Racing Formel 1 – og hvor det sammen med gult og sort sjakkmønster utgjør den grafiske identiteten til Renault Sport modellene. Sist men ikke minst, kan de besøkende på standen som ser etter litt ekstra spenning, oppleve et rally bak rattet på en Renault Trucks K – takket være to nye kjøresimulatorer, som også omfatter VR-hjelmer og seter montert på hydrauliske sylindre.

Følgende kjøretøy vil vises på standen:

 

- D Wide Z.E. 26 t, 6x2 elektrisk versjon.

- Master Z.E. 3.1 t, elektrisk versjon.

- D 14, 240 hk, utstyrt med 5 L Euro 6 motor, xTL kompatibel

- T High 520, 4x2 trekkvogn, Renault Sport Racing spesialversjon, utstyrt med 13 L Euro 6 motor.

- T High 520 Maxispace, 4x2 trekkvogn, utstyrt med 13 L Euro 6 motor.

- T 460 Sleeper Cab, 6x2 distribusjonsbil, utstyrt med 11 L Euro 6 motor.

- C 480 Optitrack+ 4x2, utstyrt med 13 L Euro 6 motor

Renault Trucks Financial Services kommer til å være til stede på standen med rådgivere, og vil kunne tilby kunder en skreddersydd løsning for finansiering og forsikring.

 

For ytterligere informasjon kontakt Volvo Norge AS v/Viggo Noreng, telefon +47 23 17 66 00/ Mobil + 47 48 28 47 05, e-post: viggo.noreng@renault-trucks.com eller se www.renault-trucks.no

Om Renault Trucks

Renault Trucks bygger på arven fra over ett århundre med fransk spesialkunnskap om lastebilproduksjon og tilbyr transportpersonell et bredt spekter av tjenester og kjøretøy (fra 2,8 til 120 tonn) tilpasset lokal og regional transport, bygging og aktiviteter over lengre distanser. Renault Trucks’ kjøretøyer er robuste og pålitelige, med et lavt drivstofforbruk som gjør at de kan levere høyere produktivitet til lavere driftskostnader. Renault Trucks distribuerer og utfører service på lastebiler via et forhandlernettverk som omfatter over 1500 servicesteder. Design og montering av Renault Trucks-kjøretøyene, samt produksjon av de fleste komponentene, utføres i Frankrike.

Renault Trucks er en del av Volvo-konsernet, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og marine og industrielle motorer. Konsernet leverer også komplette løsninger innen finansiering og service. Volvo-konsernet, som har rundt 95 000 ansatte, har produksjonsanlegg i 18 land og selger produktene sine i over 190 markeder. I 2017 utgjorde Volvo-konsernets nettoomsetning ca. SEK 335 milliarder (EUR 35 milliarder). Volvo-konsernet er et børsnotert selskap med hovedkontor i Göteborg i Sverige. Volvo-aksjene er notert på Nasdaq Stockholm.