Nyheter


 

12.05.2016

RENAULT TRUCKS T-SERIE TIL THE RENAULT FORMEL 1 TEAMET

Imponerende kjøretøy i lysende gult

I de siste 15 årene har Renault Trucks samarbeidet med Renaults sine aktiviteter i Formel 1. For 2016-sesongen vil Renault Trucks T-serie, utstyrt med Euro 6 DTI 13 250 hk og Fuel Eco-pakken, hjelpe til med logistikken på området hvor European Grand Prix skal avholdes.

Renault Sport deltar igjen i konkurransen i 2016 med eget Formel 1 lag, og fortsetter dermed også det langvarige samarbeidet med Renault Trucks. På arrangementet European Grand Prix vil Renault Trucks T-kjøretøy, utstyrt med Euro 6 DTI 13 520 hk, hjelpe laget med logistikk. T-modellene, som vant tittelen International Truck of the Year, laste racerbiler, reservedeler og bobiler som teamet er helt avhengig av i løpet av Formel 1-konkurransen. Publikum vil kunne se disse imponerende kjøretøyene i den nye og lysende gulfargen, samme farge som Renault Sport F1-laget i Barcelona har brukt tidligere i Formel 1-sesongen.

For Formel 1-laget var valget av disse T 520-ene begrunnet slik: «På grunn av kvaliteten og innovasjonene til kjøretøyene, samt at de møter Euro 6-standard. Sikkerheten er også signifikant øket, sammenliknet med tidligere Magnum-generasjonen. I tillegg er drivstoff-forbruket drastisk redusert.»

Kjøretøyene er av typen 4x2 trekkvogn, utstyrt med Eco Fuel-pakken. Denne løsningen bruker flere intelligente teknologier samtidig for å redusere drivstoff-forbruket: Power-posisjon på gasspedal er fjernet, eco cruise control med Optiroll-funksjon for maksimal utrulling, en utkoblingsbar luftkompressor som kan deaktiveres når motoren brukes til fremdrift og aktiveres når motoren brukes som motorbrems, en variabel servopumpe og automatisk motorstans på tomgang. Eco Fuel-pakken gjør det mulig å redusere kjøretøyets drivstoff-forbruk med opptil 4 %.

Tilslutt, er det verdt å notere seg at Renault Sports også i andre konkurranser (Renault Sport-serien og Formel E) vil ha logistikkhjelp av Renault Truck T-serie.