Med deg

PARTNERSKAP MED VERDENS MATVAREPROGRAM

Vi engasjerer oss mot sult i verden

Fra mai 2015 til slutten av 2017 vil Renault Trucks sende en mobil opplæringsenhet med spesialister til flere land i Sentral- og Vest-Afrika for å lære mekanikerne i Verdens matvareprogram (WFP) de mest avanserte teknikkene for vedlikehold av lastebiler.

WFP (World Food Program/Verdens matvareprogram) er en FN-organisasjon som bekjemper sult ved å bringe mat til de fattigste i de vanskeligst tilgjengelige strøkene i verden. Lastebilene er helt sentrale i WFPs logistikksystem for å kunne nå frem til befolkningsgrupper som trenger nødhjelp, og for å kunne transportere levnetsmidler under de mest ekstreme omstendigheter. For disse bilene er det helt nødvendig med korrekt vedlikehold for å kunne garantere maksimal brukstid og bedre mobilitet under oppdraget.

Etter et første vellykket samarbeid i Øst-Afrika i 2012/2013, stiller Renault Trucks på nytt sin knowhow som fabrikant til disposisjon for Verdens matvareprogram på det afrikanske kontinentet.

Ansatte hos Renault Trucks stiller opp som frivillige for å formidle sin kompetanse innen vedlikehold og reparasjon av lastebiler til WFP-mekanikerne i Sentral- og Vest-Afrika. Disse ekspertene vil organisere 11 opplæringsøkter, hovedsakelig med bruk av en Renault Kerax 6x6, som er konfigurert som en mobil opplæringsenhet.

Denne kampanjen, som vil vare 3 år, bringer oss til Den demokratiske republikken Kongo, Den sentralafrikanske republikk, Ghana, Sierra Leone, Liberia, Tsjad og Uganda. Målet er å gi opplæring til 150 WFP-ansatte: mekanikere, verkstedsansvarlige, flåteforvaltere og instruktører.

VERDENS MATVAREPROGRAM I TALL:

  • Matvarer delt ut til 80 millioner mennesker
  • 3,2 tonn mat levert
  • Tilstedeværelse i 82 land
  • 650 lagre
  • 20 båter
  • 70 fly
  • 5000 lastebiler

 

pam