Nyheter

Roadpad, det nye lyd-, navigasjons- og underholdnings-systemet fra Renault Trucks

Komfort

Lastebilhytte med sjåfør og Roadpad infotainment-system
Renault Trucks utstyrer nå sine T, C og K-kjøretøy med et nytt lyd-, navigasjons- og underholdningssystem ved navn Roadpad.
Dette systemet er som å ha en assistent i passasjersetet, noe som gjør at sjåføren kan lytte til musikk, snakke i hands-free telefon, kjøre trygt og motta navigasjonshjelp.

 

Renault Trucks’ lastebiler av typene T, C og K vil heretter utstyres med en sekundær 7-tommers «dra og slipp» høyoppløselig touchscreen, som nå inneholder Roadpad, produsentens nye lyd-, underholdnings- og navigasjonssystem. Roadpad inneholder HGV-navigator, musikkstrømming, kameraer og hands-free telefon i én og samme enhet, og vil dermed bli sjåførenes perfekte følgesvenn på veien.

For å lette arbeidet til sjåførene har Roadpad et GPS system spesielt utviklet for lastebiler. Dette er utstyrt med et Tom-tom navigasjonssystem med mange ulike egenskaper, blant annet valget mellom å se veien i 2-D eller 3-D, og å oppnå informasjon om trafikkforholdene i sanntid.

Roadpad gjør bilturene hyggeligere i tillegg til at det blir tryggere å kjøre. Ettersom den er utformet med tanke på å tilpasse seg sjåførens egne vaner, gir Roadpad muligheten til å koble sammen to telefoner på samme tid. Dette gjør at sjåførene har tilgang til hands-free både for jobbtelefon og privat telefon. Samtidig som sjåførene kan velge én av telefonene når de skal sjekke kontaktlister eller ringe, kan innkommende samtaler eller tekstmeldinger mottas på begge telefoner. Man kan lett endre prioritet ved hjelp av en brukervennlig meny.

Med Roadpad kan sjåførene dessuten ha glede av sitt eget musikkbibliotek uten å løfte blikket fra veien, da systemet også gir tilgang til strømmeplattformen Deezer. Videre kan de lytte til sine favorittradioprogrammer via DAB+ (Digital Audio Broadcasting) med optimal lydkvalitet. Sist men ikke minst: Roadpad gir enkelt tilgang til værmeldings-app og Google Maps.

Med tanke på å øke sikkerheten til sjåførene og deres last, samt andre trafikanter, er Roadpad forhåndsutstyrt med muligheten til å installere fire kameraer som til sammen gir fullkommen sikt under alle forhold. Sidekameraene gir optimal sikt, mens de bakre kameraene gjør arbeidet enklere, spesielt ved sammenkobling med trailere.

For ytterligere informasjon kontakt Volvo Norge AS v/Viggo Noreng, telefon +47 23 17 66 00/ Mobil + 47 48 28 47 05, e-post: viggo.noreng@renault-trucks.com eller se www.renault-trucks.no

Om Renault Trucks

Renault Trucks bygger på arven fra over ett århundre med fransk spesialkunnskap om lastebilproduksjon og tilbyr transportpersonell et bredt spekter av tjenester og kjøretøy (fra 2,8 til 120 tonn) tilpasset lokal og regional transport, bygging og aktiviteter over lengre distanser. Renault Trucks’ kjøretøyer er robuste og pålitelige, med et lavt drivstofforbruk som gjør at de kan levere høyere produktivitet til lavere driftskostnader. Renault Trucks distribuerer og utfører service på lastebiler via et forhandlernettverk som omfatter over 1500 servicesteder. Design og montering av Renault Trucks-kjøretøyene, samt produksjon av de fleste komponentene, utføres i Frankrike.

Renault Trucks er en del av Volvo-konsernet, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og marine og industrielle motorer. Konsernet leverer også komplette løsninger innen finansiering og service. Volvo-konsernet, som har rundt 95 000 ansatte, har produksjonsanlegg i 18 land og selger produktene sine i over 190 markeder. I 2017 utgjorde Volvo-konsernets nettoomsetning ca. SEK 335 milliarder (EUR 35 milliarder). Volvo-konsernet er et børsnotert selskap med hovedkontor i Göteborg i Sverige. Volvo-aksjene er notert på Nasdaq Stockholm.

Set canonical URL
Off