Transportløsning

Kostnader for elektriske lastebiler: er det dyrt?

Elektriske drivlinjer

4min
Deliver with a Renault Trucks Master E-Tech

Kjøp av elektriske kjøretøy: Ta hensyn til den totale eierkostnaden

Overgangen til elektriske lastebiler krever at du tar mer hensyn til total eierkostnad (TCO) enn innkjøpspris. Selv om kjøpesummen for et dieselkjøretøy fortsatt er lavere enn for et elektrisk kjøretøy i dag, reduseres forskjellen i kostnad dramatisk gjennom hele tiden du eier kjøretøyet. Flere faktorer må tas i betraktning når man regner ut TCO. Spesielt kan kjøpesum, energikostnader, bruk, vedlikehold og annenhåndsverdi, økonomi og forsikring være viktig. Og i mange tilfeller er en elektrisk lastebil mer konkurransedyktig enn en som går på diesel.   

Hjelp til kjøp av elektriske kjøretøy 

I likhet med elektriske lette nyttekjøretøyer er kjøp av elektriske tunge nyttekjøretøyer gjenstand for statlige subsidier. Dette gjelder i de fleste europeiske land. For mer informasjon, vennligst kontakt våre spesialister. 

Reduserte driftskostnader 

En elektrisk lastebil genererer lavere driftskostnader enn en diesellastebil. For det første trenger du ikke lenger å betale for diesel, og selv om du fortsatt må lade en elektriske lastebil, er det ikke proporsjonalt med dieselkostnadene.  

I tillegg er elektriske motorer enklere i design og lettere å produsere enn forbrenningsmotorer. Vedlikeholdskostnadene reduseres derfor betraktelig. Totalt sett anslår man at driftskostnadene til en elektrisk lastebil er 30 % mindre enn for en diesellastebil med tilsvarende konfigurasjon. 

Skreddersydd support fra Renault Trucks ved overgang til elektriske kjøretøy

Å gå over til elektriske lastebiler krever nøye planlegging: Ved å få råd fra en ekspert kan du gjøre overgangen problemfri. Vi tilbyr skreddersydd hjelp for passende produkter og tjenester for å sikre din trygghet og driftsbudsjett, noe som gjør overgangen til elektriske kjøretøy enklere. Vi kan utføre en analyse av flåten din for å utarbeide en overgangsplan som går over flere år og beregne en indikasjon på reduksjonen av CO2-utslippene dine. 

master ze crop plug

En elektrisk lastebil konfigurert for å oppfylle dine krav 

Når de har undersøkt kravene dine og begrensningene for aktiviteten din, vil ekspertene våre anbefale den elektriske lastebilen som passer best for aktiviteten din. Vi har det mest omfattende elbiltilbudet på markedet. Fra Renault Trucks E -Tech Master 3.1T til Renault Trucks E-Tech T vårt utvalg kan dekke dine behov. Valget er tatt i henhold til:

  • Krav til daglig kjørelenge 
  • Din aktivitet  
  • Kjøretøyets ladebegrensninger.  

Hvert kjøretøy er tilgjengelig med tre til seks batteripakker. 

  Batterikapasitet Rekkevidde*
E-Tech Master 52 kWh 200 km 
E-Tech D 200 til 565 kWh 560 km 
E-Tech D Wide  200 og 375 kWh  315 km
E-Tech C 360 til 540 kWh 300 km
E-Tech T 360 til 540 kWh 300 km

* Den beregnede rekkevidden er avhengig av den individuelle bruken av bilen, utstyret og andre eksterne faktorer. For alle modeller er rekkevidden beregnet på begynnelsen av batteriets liv med det maksimale antallet batteripakker. Rekkevidden er kun et estimat og er ikke forpliktende.

Opplading kan utføres på stedet over natten, men også under drift. Det er faktisk smart å sørge for hurtig eller delvis lading, for eksempel i en lunsjpause. Ekspertene våre gir pålitelige, praktiske råd for å gjøre det mulig for deg å ta det beste valget når det gjelder installasjon av infrastruktur, basert på virksomheten din og hvordan lastebilene dine brukes.  

Renault Trucks E-Tech range outside

 

Renault Trucks E-Tech Master parked

Kontraktsfestet batteriliv 

Batterier kan være en grunn til bekymring hvis du ønsker å gå over til elektriske lastebiler. For at du skal være trygg lover vi å ta ansvar for batterihåndtering gjennom hele kjøretøyets livssyklus; enten det er vedlikehold, rekondisjonering, gjenbruk eller resirkulering. Vi er også den eneste produsenten som garanterer deg i kontrakten, et brukbart energinivå etter hver full lading gjennom hele tiden du eier kjøretøyet med vårt batteriløfte. 

Vedlikeholdskontrakter 

Ved salg av elbiler tilbyr vi vår Start & Drive Excellence-vedlikeholdskontrakt som inkluderer prediktivt vedlikehold, slitasjedeler, reparasjoner og 24/7 havariassistanse (berging inkludert) slik at du kan fordele vedlikeholdskostnadene til lastebilene dine over kontraktsperioden. Du vil ikke få noen ubehagelige overraskelser eller uventede kostnader. Renault Trucks elektriske kjøretøy har to års garanti og du kan tegne en vedlikeholdskontrakt i inntil ti år. 

Finansiering 

Du kan stole på Renault Trucks Financial Services for å finansiere investeringen din. Som eksperter i transportbransjen kan vi tilby skreddersydde løsninger tilpasset elektriske lastebiler og som tar hensyn til alt du trenger for å betjene lastebilen din på en optimalisert måte og uten ubehagelige overraskelser. 

Med Renault Trucks Financial Services kan én enkelt fast månedlig betaling dekke chassis, batterier, karosseri, service- og vedlikeholdskontrakt og finansiering. Avhengig av lokal lovgivning kan vi til og med inkludere ladeinfrastrukturen. Vi holder oversikt over livssyklusen til lastebilen og batteriene for å kunne forutse når de må byttes ut. 

Vi har også full kunnskap om de statlige og lokale insentivene som er tilgjengelige i hvert land og kan hjelpe deg i de nødvendige prosessene for å sikre disse.  

salesman talking with a client at his desk

Ved hvert trinn i overgangen til elektriske lastebiler er Renault Trucks her for å støtte virksomheten din: tilpasset analyse av aktiviteten din, anbefalinger av de mest passende lastebilene, prosjektstyring av ladeinfrastruktur og daglig bruk av lastebilene dine. Vi håndterer alt slik at du kan konsentrere deg om kjerneaktivitetene dine. Ikke nøl med å kontakte oss for å få et personlig tilbud eller råd fra våre eksperter. 

Jeg godtar at når jeg sender inn dette skjemaet, vil Renault Trucks lagre og beholde mine personlige data så lenge det er nødvendig for å vurdere informasjonen som er gitt og for å kunne kontakte meg tilbake om dette spesifikke emnet. Mine data kan også bli overført til Renault Trucks partnere og distributører som vil kunne håndtere etterspørselen min.
Set canonical URL
Off