Transportløsning

Kostnader for elektriske lastebiler: er elektromobilitet dyrt?

Elektriske drivlinjer

4min
Deliver with a Renault Trucks Master E-Tech

Selv om innkjøpsprisen på elektriske lastebiler kan være dyrere enn for dieselbilene, har statlige subsidier og reduserte driftskostnader over kjøretøyets levetid en samlet positiv effekt på å redusere TCO (Total Cost of Eie). I noen operasjoner kan elektriske lastebiler nå paritet med dieseldrevne alternativer i løpet av et par år. Med full støtte fra Renault Trucks kan du karbonisere flåten din betydelig uten å påvirke kontantstrømmen din i dag. Finn ut hvordan nedenfor. 

Kjøp av elektriske kjøretøy: ta hensyn til den totale eierkostnaden

Overgangen til elektromobilitet krever mye mer hensyn når det gjelder TCO enn når det gjelder innkjøpspris. Selv om kjøpesummen for et dieselkjøretøy fortsatt er lavere enn for et elektrisk kjøretøy i dag, reduseres forskjellen i kostnad dramatisk gjennom hele eierperioden til kjøretøyet. Flere faktorer er tatt i betraktning ved kvantifisering av TCO. Spesielt kan kjøpesum, energikostnader, bruk, vedlikehold og annenhåndsverdi, økonomi og forsikring etc. benyttes. Og i mange tilfeller er et elektrisk kjøretøy mer konkurransedyktig enn en diesel.   

Hjelp til kjøp av elektriske kjøretøy 

I likhet med elektriske lette nyttekjøretøyer er kjøp av elektriske tunge nyttekjøretøyer underlagt statlig bistand for å subsidiere salg. Dette gjelder i de fleste europeiske land. For mer informasjon, vennligst kontakt våre Energy Transition Specialists. 

Reduserte driftskostnader 

En elektrisk lastebil genererer lavere driftskostnader enn for en diesellastebil. For det første trenger du ikke lenger å betale for diesel, og selv om du fortsatt må lade en elektriske kjøretøy, er budsjettvirkningen av å gjøre det ikke proporsjonal med dieselkostnadene.  

I tillegg er elektriske motorer enklere i design og lettere å produsere enn ICE-motorer. Vedlikeholdskostnadene deres reduseres derfor betraktelig. Totalt sett, og for en tilsvarende konfigurasjon, anses det at driftskostnadene til en elektrisk lastebil er 30 % mindre enn for en diesellastebil. 

Skreddersydd støtte fra Renault Trucks under overgangen til elektriske kjøretøy

Overgangen til elektromobilitet krever nøye planlegging: Ved å få råd fra en ekspert kan du gjøre overgangen problemfri. Vi tilbyr skreddersydd støtte for passende produkter og tjenester for å opprettholde din trygghet og driftsbudsjett, noe som gjør overgangen til elektriske kjøretøy enklere. Vi kan utføre en sann analyse av flåten din for å utarbeide en overgangsplan som dekker flere år og gi deg en indikasjon på reduksjonen av CO2-utslippene dine i form av en beregning. 

master ze crop plug

En elektrisk lastebil konfigurert for å oppfylle dine krav 

Når de har undersøkt kravene dine og begrensningene for aktiviteten din, vil ekspertene våre anbefale den elektriske lastebilen som passer best for aktiviteten din. Vi har det mest omfattende elbiltilbudet på markedet. Fra Renault Trucks E -Tech Master 3.1T til Renault Trucks E-Tech D Wide 6x2 26 T, vårt utvalg kan dekke dine behov. Valget er tatt i henhold til: 

  • Dine daglige kjørelengdekrav 

  • Din aktivitet  

  • Kjøretøyets ladebegrensninger.  

Hvert kjøretøy er tilgjengelig med tre til seks batteripakker. 

  Renault Trucks E-Tech Master Renault Trucks E-Tech D Renault Trucks E-Tech D bred 
Batterikapasitet  52 kWh 200 til 400 kWh 200 og 265 kWh 
Driftsområde 200 km  400 km  180 km

Opplading kan utføres på stedet, ved lavtrafikktider over natten, men også under drift. Det er faktisk et alternativ å sørge for hurtig eller delvis lading, for eksempel i en lunsjpause. Ekspertene våre gir pålitelige, pragmatiske råd for å gjøre det mulig for deg å ta det beste valget når det gjelder installasjon av infrastruktur, basert på virksomheten din og hvordan lastebilene dine brukes.  

Renault Trucks E-Tech range outside

 

Renault Trucks E-Tech Master parked

Kontraktuell batteriadministrasjon 

Batterier kan være en grunn til bekymring hvis du ønsker å gå over til elektromobilitet. For å lindre all angst, er vi forpliktet til å ta ansvar for batterihåndtering gjennom hele kjøretøyets livssyklus; enten det er for vedlikehold, rekondisjonering, second life eller resirkulering. Vi er også den eneste produsenten som garanterer deg, under kontrakt, et brukbart energinivå etter hver full lading gjennom hele tiden du eier kjøretøyet med vårt batteriløfte. 

Tilknyttede vedlikeholdskontrakter 

Vi støtter alt vårt salg av elbiler med vår Start & Drive Excellence-vedlikeholdskontrakt som inkluderer prediktivt vedlikehold, slitasjedeler, reparasjoner og 24/7 havari (berging inkludert) for å tillate deg å fordele vedlikeholdskostnadene til lastebilene dine over kontraktslengden. Du vil ikke ha noen ubehagelige overraskelser eller uventede kostnader. Renault Trucks elektriske kjøretøy har to års garanti og kan støttes av en vedlikeholdskontrakt på opptil ti år. 

Støtte for finansiering 

Du kan stole på Renault Trucks Financial Services for å finansiere investeringen din. Som eksperter i transportbransjen kan vi tilby skreddersydde løsninger med passende forhold for elektromobilitet som tar hensyn til alt du trenger for å betjene lastebilen din på en optimalisert måte og uten ubehagelige overraskelser. 

Med Renault Trucks Financial Services kan én enkelt fast månedlig betaling dekke chassis, batterier, karosseri, service- og vedlikeholdskontrakt, finansiering og forsikring*. Avhengig av lokal lovgivning kan vi til og med inkludere ladeinfrastrukturen. Vi styrer livssyklusen til lastebilen og batteriene for å kunne forutse fornyelse mer effektivt når det er nødvendig. 

Vi har også full kunnskap om de statlige og lokale bistandstilskuddene som er tilgjengelige i hvert land og kan hjelpe deg i de nødvendige prosessene for å sikre disse.  

*tilgjengelig i henhold til land 

salesman talking with a client at his desk

Ved hvert trinn i overgangen til elektromobilitet er Renault Trucks her for å støtte virksomheten din: tilpasset analyse av aktiviteten din, anbefalinger av de mest passende lastebilene, prosjektstyring av ladeinfrastruktur og daglig bruk av lastebilene dine. Vi håndterer alt slik at du med ro i sinnet kan konsentrere deg om kjerneaktivitetene dine. Ikke nøl med å kontakte oss for å få et personlig tilbud eller råd fra våre elektromobilitetseksperter. 

Jeg godtar at når jeg sender inn dette skjemaet, vil Renault Trucks lagre og beholde mine personlige data så lenge det er nødvendig for å vurdere informasjonen som er gitt og for å kunne kontakte meg tilbake om dette spesifikke emnet. Mine data kan også bli overført til Renault Trucks partnere og distributører som vil kunne håndtere etterspørselen min.
Set canonical URL
Off