Nyheter


 

12.02.2020

Renault Trucks vinner pris for sin Zero Emission-satsning!

Pressemelding:

Renault Trucks vant den prestisjetunge prisen "Environmental Care - Manufacturer" VR Award, utdelt av det tyske magasinet VerkehrsRundschau for sin komplette modell-range på 100 prosent elektriske lastebiler.

VR Awards, en prisutdeling holdt av det tyske magasinet VerkehrsRundschau, er en pris som gis til produsenter, transportselskap og logistikkselskap som har utmerket seg innen miljø, digital teknologi eller opplæring. På den andre utgaven av VR Awards, som ble avholdt 6. februar 2020 i München, vant Renault Trucks VR-prisen "Environmental Care - Produsent" for sitt omfattende modellutvalg av elektrisk lastebil.

 

Frédéric Ruesche, administrerende direktør i Renault Trucks Tyskland uttalte:

- Renault Trucks setter elektrisk mobilitet i kjernen av strategien og har gjort betydelige investeringer i forsknings- og utviklingsressurser i denne sektoren. Vi er stolte av at våre elektriske lastebiler, nå i serieproduksjon, bidrar til å forbedre livskvaliteten i storbyene.

 

Med et omfattende utvalg av elektriske lastebiler fra 3,1 til 26 tonn, oppfyller Renault Trucks både nåværende og fremtidige krav for transportører som opererer i bymiljøer. Disse kjøretøyene er egnet til innsamling og distribusjon av avfall, distribusjon av varer og tjenester, samt til spesielle oppdrag innenfor anleggsbransjen. Samtidig muliggjør de lydløs og utslippsfri kjøring på alle tider av døgnet, og bidrar til å  bevare livskvaliteten for lokale innbyggere. Renault Trucks D og D Wide Z.E. produseres på produsentens anlegg i Blainville-sur-Orne (Calvados, Frankrike).

 

Tilgjengelig for det norske markedet

Renault Trucks elektriske vare- og lastebiler er klare for salg i det norske markedet.

- Det er kjempegøy å få en slik pris, sier Viggo Noreng, salgsdirektør for Renault Trucks i Norge, vi har allerede merket etterspørselen etter elektriske lastebiler i det norske markedet, og fokuset på bærekraftig transport er viktigere for våre kunder enn noen gang. Å være den første og eneste i bransjen med et tilbud på både nytte og last er vi stolte av.

 

 

 

 

 


 

 


 

Viggo Noreng | viggo.noreng@renault-trucks.com | 48 28 47 05

Bjørn Inge Haugan | bjorn-inge.haugan@volvo.com | 97 97 79 97

 

Renault Trucks leverer moderne og pålitelige transportløsninger for kunder på over 100 markeder, og tilbyr et komplett utvalg av biler som dekker de fleste behov, fra mindre varebiler til tunge lastebiler. Renault Trucks har over 32 autoriserte verksteder i Norge og totalt ca. 1.100 autoriserte servicepunkter i Europa. Renault Trucks lastebiler produseres ved fabrikkene til Volvo Group i Lyon, Limoges, Bourg-en-Bresse og Blainville i Frankrike. I 2019 selger Renault Trucks ca. 50.000 varebiler og lastebiler på verdensbasis. Renault Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester.