Nyheter


 

02.02.2018

RENAULT TRUCKS STARTER SALGET AV ELEKTRISKE LASTEBILER I 2019

Renault Trucks har kunngjort at man vil starte salget av en serie elektriske kjøretøy i 2019. Serien drar nytte av ti års erfaring med testing av elektriske lastebiler under reelle forhold, i samarbeid med kunder og partnere. De helelektriske lastebilene er designet for bruk i urbane områder, og vil bli produsert på fabrikken til Renault Trucks i Blainville-sur-Orne i Normandie, Frankrike.

Elektrisk drift er hjørnestenen i Renault Trucks’ strategi for en bærekraftig transportform i urbane strøk. Nullutslipps kjøretøy bidrar til å forbedre luftkvaliteten, begrense klimaendringer og også redusere kø, takket være muligheten for lydløs levering utenom forretningenes åpningstider. Noe som i fremtiden vil begrenses av støyrestriksjoner på kvelds- og nattestid. Elektriske lastebiler vil være uunværlige for morgendagens distribusjonsløsninger i bysentra.

Renault Trucks har investert tungt i forskning og utvikling når det gjelder elektriske drivlinjer siden 2009, og har i denne perioden hatt høyt fokus på testing i felt i nært partnerskap med kunder. Ulike tester under virkelige forhold i daglig drift med lastebiler i 12-16 tonns segmentet – i samarbeid med Speed Distribution for Guerlain, Stef for Carrefour, Nestlé og Delanchy gruppen – har gitt Renault Trucks viktig informasjon og erfaringer om prestasjoner under ulike forhold, batterienes oppførsel, bruk av ladestasjoner og vedlikeholdsbehov spesifikt relatert til elektriske lastebiler.

I tillegg til kjøretøyene som har vært brukt til testing, har også Renault Trucks solgt og markedsført en 4,5 tonns elektrisk lastebil siden 2010 i Europa: Maxity Electric: ”Vår kommersielle erfaring med Maxity Electric har satt oss i stand til å øke kompetansen i nettverket vårt når det gjelder salg, service og reparasjoner av elektriske kjøretøy”, forklarer François Savoye som er ansvarlig for Renault Trucks’ strategi for energieffektivitet. ”Dagens elektriske kjøretøy representerer en konkurransedyktig løsning, noe som ikke var tilfelle i 2010”.

I tillegg til den betydelige innsatsen som har vært lagt ned i testing for å forstå kundebehov og krav i markedet, har Renault Trucks også muligheten til å dra nytte av de enorme ressursene som Volvo gruppen tilbyr i form av forskning og utvikling. Her har man mulighet til å høste av grundig utprøvd teknologi og utnytte synergier mellom forretningsenhetene, ikke minst når det gjelder elektriske busser. Takket være utnyttelsen av disse stordriftsfordelene, er Renault Trucks nå i stand til å tilby et spekter av kostnadseffektive kjøretøy til kundene sine i 2019.

En dedikert monteringslinje for helelektriske lastebiler er nå i ferd med å bli installert på fabrikken i Blainville-sur-Orne i Normandie.

Renault Trucks leverer moderne og pålitelige transportløsninger for kunder på over 100 markeder, og tilbyr et komplett utvalg av biler som dekker de fleste behov, fra mindre varebiler til tunge lastebiler. Renault Trucks har over 32 autoriserte verksteder i Norge og totalt ca. 1.100 autoriserte servicepunkter i Europa. Renault Trucks lastebiler produseres ved fabrikkene til Volvo Group i Lyon, Limoges, Bourg-en-Bresse og Blainville i Frankrike. I 2018 selger Renault Trucks ca. 50.000 varebiler og lastebiler på verdensbasis. Renault Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester.

Mer informasjon : www.renault-trucks.com/press

Viggo Noreng viggo.noreng@renault-trucks.com Telefon: 48284705.